Φροντίζοντας τους Φροντιστές – Innovathens

 Με την υποστήριξη της ομοσπονδίας Eurocarers Παρασκευή 2.09.2022 στις 15:00

Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινό, και ειδικότερα σε φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ, στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, διοργανώνει webinar με επίκεντρο τους φροντιστές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας  και έχει την στήριξη της ομοσπονδίας Eurocarers.  Την ημερίδα γίνεται γίνεται με την συνεργασία των φορέων:  Obrela, η Έδρα, το 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), ο σύλλογος η Καρδιά του Παιδιού, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, η εταιρία Κοινωνικής  Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη  και τον κο Stecy Yghemonos, διευθυντή της ομοσπονδίας Eurocarers, που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας.

Η Δρ Κέλλυ Παναγιωτοπούλου θα μιλήσει για την πρόληψη της κατάθλιψης των φροντιστών. 

Η κα Noor Seghers  από το Πανεπιστήμιο KU Leuven  θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος ο κος Χρήστος Πάπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας. 

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες Pfizer, Φαρμασέρβ – Lilly και Janssen Ελλάδος

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι www.psychologynow.gr,  http://www.healthdaily.gr/ 

  www.iatronet.gr

Δωρεάν Εγγραφή:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *